НАП проверява за касови бележки в търговски обекти

НАП проверява за касови бележки в търговски обекти | StandartNews.com

София. НАП започва проверки за издаване на касови бележки. Те ще бъдат в обектите за продажба на дребно в цялата страна. Агенцията е набелязала 1 000 обекта, на базата на данните, подавани от касовите апарати.

Инспекциите на служителите от НАП ще бъдат в продължение на няколко седмици. Целта е да бъдат проверени търговците, чиито обороти се различават до голяма степен от тези на търговските обекти в съседство и да се уточни на какво се дължат различията, обясняват от НАП.

Инспекторите по приходите ще следят и дали се спазва осигурителното законодателство, дали продавачите в обектите работят на договор, подадени ли са всички осигурителни декларации в НАП и други.

БНТ съобщава, че само за няколко часа в петък, от НАП са проверили над 40 търговски обекта. В 30 на сто от случаите неиздаването на бележки е било констатирано от проверяващите. Глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка на свой клиент, е до 500 лв., а когато фирма направи това, може да бъде запечатан търговския обект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай