Младежи от Горна Оряховица гостуват в НКЖИ

Младежи от Горна Оряховица гостуват в НКЖИ | StandartNews.com

Днес, ученици от Професионална гимназия по железопътен транспорт „Н. Й. Вапцаров", гр. Горна Оряховица, посетиха и секция „Сигнализация и телекомуникация" – Горна Оряховица. Там, бъдещите специалисти се запознаха със структурата, дейността и работата в ДП НКЖИ и в частност на Поделение Сигнализация и телекомуникации.

След провеждане на начален инструктаж по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на учащите бе предоставена възможност да се запознаят с техническата съоръженост и организацията на работа в Автоматична телефонна централа (АТЦ) Г. Оряховица.

Учениците проявиха интерес и изявиха желание да продължат своето професионално развитие в системата на железопътния транспорт.

НКЖИ се включи в инициативата „Open EDU 2013 – Училище за живота", която се провежда под патронажа на вицепримиера Деяна Костадинова и стартира в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Министерство на отбраната, Българска академия на науките, Държавния архив, Българска агенция за инвестиции и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай