Мистър и Мисис Икономика 2012

Номинация в категория "Банков сектор"

Мистър и Мисис Икономика 2012      | StandartNews.com

 София. Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова е сред номинираните за годишните награди "Мистър и Мисис Икономика" в категория "Банков сектор".

Професионалният път на Петя Димитрова в Пощенска банка започва през 2003 г. като главен финансов директор. Кариерата й стартира през 1996 г. в посолството на САЩ, а след това работи в "ПрайсуотърхаусКупърс". Завършила е Университета за национално и световно стопанство и Софийския университет "Св. Климент Охридски" с две магистърски степени по "Финанси и банково дело" и "Туризъм". Притежава диплома по бизнес администрация от британския университет "Шефийлд" и редица други професионални квалификации от престижни международни организации.

Петя Димитрова е носител на множество награди на местно и международно ниво, в това число на голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри "NextGeneration" (2009 г.), "Бизнес дама на годината в България" (2010 г.), изтъкнат възпитаник е на Международния факултет на британския университет "Шефийлд", избрана е сред 10-те топ мениджъри на годината в България в конкурса "Мениджър на годината" на сп. "Мениджър", (2010 и 2011 г.). Тази година беше избрана и за "Млад световен лидер" от Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум.

След 9 години кариера в Пощенска банка през юли тази година Петя Димитрова се изкачи най-високо в йерархията и зае поста главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка и главен изпълнителен директор на Юробанк Груп в България. В живота и работата си Петя Димитрова се ръководи от мотото "Шансът е на страната на подготвения ум". Успеха си отдава на последователността и дисциплината в преследването на ясно поставени цели, както и на екипната работа, без която според нея няма успешен лидер или мениджър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай