Министър Шишков с новини за газовата връзка с Гърция

Правим всичко, за да получим газ навреме, заяви той

Министър Шишков с новини за газовата връзка с Гърция | StandartNews.com

Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до средата на септември. Това заяви министърът на регионалното развитие Иван Шишков след проверка на място.

Драстичното поскъпване на газа за септември до над 350 лв. на мегаватчас от вчера още повече налага газовата връзка да бъде пусната максимално скоро, заявиха от служебния кабинет.

Все още не са получени всички документи, които МРРБ е поискало, за да се спечели време за въвеждането на интерконектора  в експлоатация. 

"Това, без което не може да бъде въведен целият обект в експлоатация, трябва да бъде завършено. Всичко останало, което би трябвало да се завърши, без да има никакви проблеми в самата експлоатация, сме го извадили в отделни етапи, за да може наистина да осигурим газ навреме. Надявам се до края на другата седмица всички документи за извършеното строителство да бъдат предоставени. Надявам се до средата на по-другата седмица включително и строителството да бъде готово", каза Шишков, цитиран от България Он Еър.

Министърът коментира, че всеки ден получава снимки и всеки ден следи какви документи се дават, поддържа и непрекъснат контакт със строителите, проектантите и надзора, за да може обектът да бъде завършен възможно най-бързо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай