Министър Караджов успокои бизнеса в Пловдив. Вече не искат оставката му

"Единствената оставка, която искаме, е на транспортния министър Николай Събев, защото досега не е решил нито един от проблемите на транспорта", каза Илиян Филипов

Министър Караджов успокои бизнеса в Пловдив. Вече не искат оставката му | StandartNews.com

Няма пречки Община Пловдив да процедира подробните устройствени планове (ПУП) - това заяви на пресконференцията в областната управа министърът на регионалното развитие и вицепремиер Гроздан Караджов. Той обясни защо се разминават неговия и на заместника му отговори по повод на запитванията на общинските съветници от "Демократична България" и Община Пловдив. 

Ситуацията, представена от съветниците от "Демократична България", не е пълна, затова министърът беше дал становище, че не бива общината да разрешава промяна на ПУП-овете. Отговорът на зам.-министъра Стефан Аспарухов е с обратен знак, че плановете се допускат при определени условия. 

И в двата случая сме посочили при какви условия могат да се изменят ПУП-овете, затова не смятам ,че становищата са противоречиви, каза министърът. Той подчерта, че общинският съвет е органът, който взима решения за плановете, пише Марица.

Представителите на бизнеса и депутатът от ИТН Тошко Йорданов също присъстваха на брифинга. "Единствената оставка, която искаме, е на транспортния министър Николай Събев, защото досега не е решил нито един от проблемите на транспорта", каза Илиян Филипов, представител на бизнеса. Той видимо остана доволен от срещата с министъра.

Гроздан Караджов и областният управител Йордан Иванов слязоха при протестиращите, които през цялото време викаха "Оставка" пред сградата. Хората на протеста посрещната добрата новина с викове "Браво!".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай