Милен Велчев разтресе бизнеса! С тази покупка

Това стана в съдружие с неговия брат

Милен Велчев разтресе бизнеса! С тази покупка | StandartNews.com

Българските братя от банковата сфера Милен и Георги Велчеви купиха швейцарския бизнес за търговия със стоки на руската VTB Bank PJSC (дружество, чийто капитал е разделен на прехвърляеми акции с еднаква стойност), като така отново отварят пътя пред компанията, съобщи Блумбърг.

Агенцията изтъква, че швейцарските търговски и финансови аванпостове на най-големите руски банки бяха нарастваща сила в сектора преди началото на войната (в Украйна).

И сега придобиването на този бизнес от семейство Велчеви, идва, след като санкциите след инвазията на Русия в Украйна затрудниха звеното на VTB Bank да обработва плащания или да наема юридическо представителство, това последното означва най-общо възможност за "отбрана", чрез адвокати, в съда.

В съобщението се отбелязва, че двамата Велчеви преди това са работили съответно (Милен и Георги) в Merrill Lynch и Morgan Stanley. По-късно Милен Велчев стана министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобурготски, а след това пое представителството за България на инвестиционното звено VTB Capital.

Милен Велчев е отказал да разкрие условията по сделката, но е посочил, че компанията ще оперира под ново име и с преразглеждане на взиманите решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай