Mеждународно признание за България! Награда в категория ”Digitalisation – Artificial Intelligence” във Виена

Д-р Камелия Терзийска с принос за световната икономика! Спечели голямата награда за първия по рода си “Дигитален модул” към ФСС “Мираж”, който се основава на технологията “Изкуствен интелект”

Mеждународно признание за България! Награда в категория ”Digitalisation – Artificial Intelligence” във Виена | StandartNews.com
  • Д-р Камелия Терзийска е предприемач и визионер в сферата на финансите, счетоводството и одита, с над 34 години опит. Доктор по икономика, регистриран одитор и експерт счетоводител. Двукратен носител e на приза “Бизнес дама на годината” (2013 и 2017г.), както и на “Мисис дама на годината” (2010 и 2020г.).
  • Създава своята компания "Брейн Сторм Консулт" през 1997 година. Към днешна дата, екипът наброява над 100 човека, в 5 офиса в цяла България.
  • Компанията предлага множество услуги – счетоводни, финансови, административно-правни, бизнес оптимизация, кредитиране, мотивация на служители и др. Има собствен продукт:  Финансово-счетоводен  софтуер  "Мираж" SQL. При първото си представяне на Пловдивския технически панаир през 1999 г., той печели златен медал и не спира да се развива и усъвършенства, като заема челно място на пазара . Фирмата е сертифициран партньор и на Microsoft от 2013 г.

- Д-р Терзийска, спечелихте международен приз за единствения в България "Дигитален модул", цялостно софтуерно решение за автоматизиране на счетоводната дейност. Може ли да споделите какви са  конкурентните му предимства и ползи за клиентите ви?

- "AI Мираж" е самообучаваща се програма, която оптимизира времето за обработка на документи с до 85% процента и единствената, която разпределя приходи и разходи по аналитичност. На практика представлява, вграден самообучаващ се счетоводен модул без аналог в страната. Веднъж „обучен“, софтуерът поема работата на няколко счетоводителя и пести време за осчетоводяване на фактури. Най-уникалното му предимство е, че осчетоводява сканирани документи с помощта на OCR технология. В директна връзка е с българския търговски регистър и ДДС регистъра. Извлича информация за аналитичност с количество и цена

- Искате да кажете, че една фактура може да бъде снимана с телефон, да бъде качена и това е достатъчно?

- Да, точно така. Предимствата на "AI Мираж" са свързани с възможността да използваме модерните технологии, в услуга на съвременното счетоводство.

- Това е наистина уникално! Как виждате бъдещето в глобален мащаб на софтуерните инструменти, автоматизиращи счетоводната дейност?

- Автоматизацията на счетоводството е част от глобалната тенденция, че времето е най-ценния ресурс.  В тази посока са насочени много усилия, време и средства, което е логично. Посредством "AI Мираж" ние помагаме на нашите клиенти да бъдат част от прогреса, като им даваме сигурно, коректно и бързо решение. Пътят на съвременното счетоводство е само един и посоката е дигитализация в най-висока степен.

- Вашият бизнес има доста широк обхват от дейности, имате много богат опит и често сте желан говорител на събития и конференции в различни области. На какво отдавате интереса към Вас?

- Честно казано обичам всичко, което правя, давам цялата си енергия и фокус, стремя се да съм в крак с всички новости и така взимам предимство – нещата ми се получават. Имам поглед над изключително много сфери на дейност и това ме обогатява много. Обичам да споделям всичко, на което са ме научили бизнеса и живота с удоволствие на младите предприемачи, на колеги, на партньори. Явно успявам добре да предавам опита си и затова съм чест лектор на обучения и конференции.

- Няколко пъти годишно организирате и собствен бизнес форум, който се превърна в традиция. Разкажете ни за него?

- Да, това е бизнес форум “СПОДЕЛИ УСПЕХА СИ С НАС”. Скоро предстои неговото 7-мо поред издание София, което очаквам с нетърпение. Темата е „Дигитална трансформация на бизнеса“, ще има лектори с опит в дигиталните услуги и много представители на бизнеса, не само от София, но и от цяла България. Събитието е изключително полезно, получава се страхотен нетуъркинг, завързват се нови партньорства и това много ме вдъхновява. Датата е 24.11.2022 г., а записванията са отворени тук

- Вие сте ментор на десетки стартъпи и консултант на компании с опит. Как намирате време сред многото си ангажименти?

- Обичам да споделям, това е моя мисия, която следвам дълги години. Старая се да давам максимума от себе си, за да бъда полезна както на утвърдени бизнеси, така и на стартиращи компании. 2 са основите, които ми освобаждават време за допълнителни дейности: изграждане на стабилни, мотивирани екипи от хора, професионалисти в различните бизнес направления и създаване на вътрешни процеси в компанията. Зад гърба си имам ядро от колеги и партньори, на които разчитам и които също като мен се раздават на 100% в своите ангажименти.

- Как може собственик на компания да се свърже с вас за консултация или менторство?

- Няколко пъти годишно правя малко турне, което обхваща през няколко от най-големите  градове в страната. Обикновено на сайта ни има обявени предстоящи дати. Най-скорошната възможност е във Варна. В периода 24-26 октомври 2022 г. ще съм в офиса ни в града, който се намира в Бизнес Парк Варна. Всеки, който желае, може да си запише предварително ден и час на тел. 0898 510004 или на 0878 304114, както и на имейл: [email protected].

Повече за тази възможност може да видите и на следния адрес - Лична Бизнес консултация с Д-р Камелия Терзийска в гр. Варна

- Благодарим Ви за това интервю и пожелаваме успех с новите бизнес начинания и още множество награди, с които да прославяте България!

- Благодаря за пожеланията и за поканата на „Стандарт“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай