МЕТ България се възмути, отрича инсинуации за Булгаргаз

Вчера и днес името й бе споменато в статии по повод разследване срещу топ чиновници

МЕТ България се възмути, отрича инсинуации за Булгаргаз | StandartNews.com

МЕТ България винаги е действала в съответствие с всички аспекти на закона и регулациите. Тази позиция изразиха от компанията, след като вчера и днес името й бе споменато в статии по повод разследването срещу енергийния министър в кабинета "Петков" Александър Николов, заместника му Даниел Николов и бившия шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов.

Дъщерното дружество на МЕТ в България е създадено през 2017 г., като оттогава многократно сме доказвали, че нашата дейност, инициативи и планове са насочени към развитието на българския енергиен пазар, посочват от фирмата.

МЕТ България е напълно независима и не обслужва интересите на трети страни нито тук, нито в която и да е друга страна, на която МЕТ оперира, допълват още в позицията си.

Групата е със значително и дълготрайно присъствие на европейските енергийни пазари и притежава всички необходими лицензи от енергийните регулатори на европейските страни, включително от България, изтъкват от компанията. МЕТ България е класирана на 20-то място сред най-големите търговци в холандския газов хъб (TTF) и е сред 5-те най-големи търговци в австрийския хъб (VTP), пишат още от търговското дружество.

По тяхна информация 9,5% (319 млн. куб. м) от крайното потребление на природен газ за българската икономика през 2021 г. е доставено именно от МЕТ Енерджи Трейдинг България.

"Изградили сме добри партньорски отношения с фирми от различни сектори на българската индустрия, включително металургията, хранително-вкусовата промишленост, керамиката и стъклото, хартията, строителните материали, химията, електропроизводството, газоразпределението и топлофикациите", посочват от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай