Месните продукти „Брей!“ с 4-степенен контрол на качеството

Сертификатът на TÜV дава право на Kaufland България да използва логото на институцията

Месните продукти „Брей!“ с 4-степенен контрол на качеството | StandartNews.com

Пет месни продукта от собствената марка на Kaufland България -„Брей!“ - получиха международен сертификат за качество – TÜV Nord, съобщават от веригата.

Кюфтетата, кебапчетата, наденицата, каймата и карначетата родно производство преминаха през 4-степенен контрол на качеството от европейската лаборатория, като отговориха напълно на високите й стандарти. Сертификацията включва както първоначален пълен анализ на качеството на продуктите, така и поемане на дългосрочен ангажимент, част от който са и изненадващи последващи проверки на производствените процеси и съхранението на продуктите.

„За нас в Kaufland основен приоритет е да осигуряваме на милионите ни български потребители качествени и свежи продукти всеки ден. Сертификацията на качеството на месните продукти от серията „Брей!“ ни дава допълнителна увереност, че предоставяме на клиентите си само най-доброто. Ние сме лидерите на пазара и като такива – безкомпромисното отношение към качеството на стоките в нашите хипермаркети е абсолютно задължително“, коментира Ялчин Джем, главен търговски директор на Kaufland България и член на борда на директорите.

Сертификатът на ТÜV удостоверява, че проверените продукти отговарят на международните стандарти за качество и безопасност на храните в съответната категория продукти. Одитът започва от производствената база на собствени марки месо и месни продукти, като включва проверка за спазване на изискванията при прием на суровини, производство, съхранение и експедиция на готов продукт. Той се извършва, както на база на протоколите от лабораторните вътрешни изследвания на Kaufland, така и на изненадващи проверки от TÜV Nord. Мострите за лабораторен анализ се закупуват директно от произволно избран филиал на Kaufland в България, за да удостоверят качеството на крайния продукт – такъв, какъвто той достига до клиентите.

Сертификатът на TÜV дава право на Kaufland България да използва логото на институцията върху опаковките на всички сертифицирани продукти. Пакетирането им се реализира по съвременни опаковъчни технологии в цеховете на производителите.

Припомняме, че наскоро кюфтета „Брей!“, които се приготвят по стандарт „Стара планина“, бяха отличени „Избран продукт на годината“ в най-голямата световна класация „Продукт на годината“, гласувана изцяло от потребителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай