Мерцедес отбеляза рекорд по продажби

Мерцедес отбеляза рекорд по продажби | StandartNews.com

Само в Европа компанията реализира 187 284 автомобила през първото тримесечие

Огромен ръст на продажбите отчете "Мерцедес-Бенц". Само през първото тримесечие на годината компанията е реализирала близо 15% повече коли в сравнение със същия период през 2013 г., съобщи "Уолстрийт Джърнъл". По този начин тя вдигна сериозно летвата пред конкурентите "Ауди" и БМВ в битката за най-продавания премиум бренд.

От януари до март "Мерцедес-Бенц", която е собственост на "Даймлер", е продала 429 602 коли в целия свят. Само през март са реализирани 16% повече автомобили в сравнение със същия месец миналата година. "Това е най-успешният ни месец и най-доброто първо тримесечие в историята на компанията", заяви Ола Кьолениус, член на борда на директорите, отговаряща за маркетинга и продажбите на "Мерцедес-Бенц".

Като причина за успеха специалистите посочват съживилият се пазар на автомобили в Европа и големият ръст на продажбите в Китай. В Европа продажбите през първото тримесечие скочиха с 16% до 187 284 автомобила, а в Китай - със 17% до 78 183. В САЩ ръстът е 7,6%.

Трите най-големи германски производителя водят люта битка за челното място сред луксозните марки. "Ауди" заплашва да отнеме първата позиция от БМВ, но продажбите на "Мерцедес" се развиват с по-големи темпове и компанията се надява да застане начело до 2020-а, отбелязва вестникът. Очаква се "Ауди" и БМВ да обявят мартенските си продажби след няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай