Лозари и винари пропищяха от сивия сектор, обсъждат мерки с властта

Срещата ще е в четвъртък от 11 часа

Лозари и винари пропищяха от сивия сектор, обсъждат мерки с властта | StandartNews.com

Справяне със сивия сектор и други актуални теми, касаещи лозаро-винарския сектор, ще бъдат обсъдени на среща, която ще се проведе на 22.07.2021 г. /четвъртък/ от 11 часа. В аудитория 2 на Агрономическия факултет на  Аграрния университет в гр. Пловдив ще се съберат  г-н Явор Гечев - заместник-министър на земеделието, храните и горите,  инж. Красимир Коев – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното, Йордан Чорбаджийски, председател на Националната лозаро-винарска камара, както и представители на Агенция „Митници“, Национална агенция за приходите и представители на сектора.

Срещата се провежда по инициатива на НЛВК с партньорството на ИАЛВ и цели да направи преглед на няколко основни теми, приоритетни за лозаро-винарския бранш:

1.      Състояние на лозарския потенциал с оглед предварителните качествени и количествени показатели за реколтата, която се очаква през предстоящата гроздоберна кампания /2021-2022г. винарска година/.

2.      Възможности за защита статута на българския лозаро-винарски сектор като приоритетен в рамките на националните стратегически и нормативни документи по повод на предстоящия програмен период след 2022 г., както и в рамките на Плана за възстановяване и развитие на ЕС.

3.      Възможности за увеличение интензитета на съществуващи мерки за подпомагане, както и създаването на допълнителни механизми за финансово подпомагане на сектора.

4.      Обсъждане на мерки по подпомагане дейността на контролните органи в лицето на ИАЛВ, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите с оглед пресичане на нерегламентирани практики, захранващи сивия сектор и уронващ доброто име на българското винопроизводство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай