Петък,

Лорер с добри новини за българската икономика

От: Агенция Стандарт -
4093
Лорер с добри новини за българската икономика
A
A
A

"Това, което се случи с "Газпром", е изключително сериозен проблем, защото България не е спряла договора. Ние чинно си заплатихме редовата сума и очаквахме да получим газа, който е договорен с тях. Не може енергийната сигурност на една държава да зависи от един доставчик и той едностранно да спира изпълнението на договора си, независимо каква е причината". Това заяви бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"Ако "Газпром" размислят и кажат, че можем да си платим, както и до сега, както е по договора, който не е анулиран, това е единственият разговор, който можем да имаме с тях", категоричен бе той.

По думите му българската икономика се справя добре в тези условия, като расте с 4-5%, което е показателно, че се адаптира и стои добре на картата.

"Войната в Украйна не можа да предизвика щети за нея, а дори напротив", подчерта Лорер.

Според него, за да може България да бъде конкурентоспособна, трябва да привлечем производства, които имат висока добавена стойност, съобщи bloombergtv.bg.

На въпроса какво е мястото в политическата доктрина на "Продължаваме промяната" на развитието на капиталовия пазар в България Лорер отговори, че пазарът "е в своите твърде ранни дни".

"Увеличихме лимита за набиране на капитал от стартиращи предприятия на борсата на пазара BEAM. Заедно с това, самата регулация на българската фондова борса е далеч от европейските стандарти и за да можем да я развием, имаме доста работа".


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията