Летище София ще пуска нова система за багаж

Управляващият аерогарата консорциум „СОФ Кънект“ събира оферти до 15 юли

Летище София ще пуска нова система за багаж | StandartNews.com
  • Управляващият аерогарата консорциум „СОФ Кънект“ събира оферти до 15 юли

Софийското летище публикува покана за изразяване на интерес за проектиране, производство, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на система за обработка на багаж (BHS) на Терминал 2. Тя включва системи за заминаващи и пристигащи пътници, съобщават от аеропорта.

Базирана на най-съвременните европейски и национални стандарти и осигурявайки най-доброто в класа си преживяване за пътниците, новата система ще позволи значително да се увеличи капацитетът, сигурността и ефективността при обработката на регистрирания багаж.

Иновативната система ще улесни процеса по смарт чекиране. Планира се и онлайн регистрация за полет, както и допълнителни ленти за получаване на багаж в зоната за пристигащи. Изискване към заинтересованите страни е да осигурят поддръжка на системата за период от 10 години.

Системата за обработка на багаж е основен елемент от трансформацията на столичното летище. Планираната реконструкция включва повече гишета за чекиране, оптимизирани проверки за сигурност с увеличен капацитет, напълно нови търговски площи, пълно преустройство на зоните за хранене и развлечения, както и основен ремонт на паркинга до Терминал 2.

А какви други поръчки е обявило столичното летище можете да видите на новия сайт на аерогарата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай