Легендарна марка телефони приключи! Сменя името си

Как вече ще бъде разпознавана

Легендарна марка телефони приключи! Сменя името си | StandartNews.com

 Прочута през годините марка телефони вече ще е с ново име.

Смартфоните Nokia сменят името си. Те вече ще се казват HMD, съобщи компанията HMD Global, която и досега ги произвеждаше, но с името на Nokia.

"Ние сме Human Mobile Devices, но може да ни наричате HMD. Ние правим телефоните Nokia, но се подготвяме да ви покажем още повече, включително оригинални HMD устройства и телефони, включително от изцяло нови партньорства", казва компанията в блога си. Тя казва, че почитателите на Nokia не трябва да се притесняват.

Продажбата на всички настоящи модели с това име ще продължи. А вече продадените устройства с бранда Nokia ще получат пълна гаранционна поддръжка без промени. Запазва се и партньорството с iFixit за продажба на резервни части, инструменти и ръководства за домашен ремонт на някои модели устройства.

HMD казва, че ще запази своята първоначална философия. А тя е да прави "издръжливи, забавни, сигурни, бързи и достъпни" телефони. "Това бяхме ние и все още сме", казва компанията.

За момента не е ясно дали HMD ще предлага нови модели с бранда Nokia. Сайтът отбелязва единствено, че "ние правим телефоните Nokia, на правилното място сте".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай