КТБ поиска специален надзор от БНБ

КТБ поиска специален надзор от БНБ | StandartNews.com

София. Корпоративна търговска банка (КТБ) поиска от Българската народна банка (БНБ) да я постави под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Това се казва в писмо на Управителния съвет на банката, изпратено до медиите.

"За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор", се казва в писмото.

Публикуваме пълния текст на писмото на КТБ:

Обръщение от УС на Корпоративна търговска банка АД

Уважаеми клиенти на КТБ АД,

Всички ние сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу банката, в която бяха въвлечени и органите на съдебната власт. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси, а също така и - за бъдещо възстановяване на банковата дейност на КТБ АД под прекия надзор на Централната банка.

Още веднъж сме длъжни да заявим, че Клиентите са ни скъпи и това е единственият мотив, от който се водим да предприемем тази нелека, но необходима в този момент стъпка.

Благодарим Ви за лоялността и подкрепата!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай