КТБ: Гражданските трезори работят

КТБ: Гражданските трезори работят | StandartNews.com

София. Гражданските трезори ще работят, като допускането до тях ще става след представяне на съответния документ, съобщава в официалния си сайт Корпоративна търговска банка (КТБ).

Дружеството допълва, че банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към Банката могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити.

Ако хората, засегнати от тримесечния надзор на банката,  желаят да получат парите си за юли преди 21-во число, е необходимо да открият сметка в друга банка и да я декларират в териториалното поделение на НОИ по местоживеене до втори юли. Възможно е да се заяви и получаване на пенсия в пощенски клон, съобщава Националното радио.

Ситуацията около Корпоративна търговска банка няма да рефлектира върху плащанията на дейността на договорните партньори на НЗОК. От 1 юли се откриват в други търговски банки, утвърдени от Министерството на финансите.

Вчера Българска народна банка (БНБ) обяви, че КТБ става държавна. Пари в затворения трезор ще налее и Фондът за гарантиране на влоговете.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай