Кои руски авиолинии са с най-вкусна храна на борда

Руски експерти са анализирали повече от 27 хил. коментара на пътници

Кои руски авиолинии са с най-вкусна храна на борда | StandartNews.com

S7 Airlines, Aurora и Red Wings Airlines са руските авиокомпании, които заемат първите три места в класация за най-вкусната храна, предлагана на борда на самолетите на превозвачите, съобщава сайтът Tutu.ru.

Руски експерти са анализирали повече от 27 хил. коментара, публикувани на сайта, написани от пътници след полети в периода от април 2018 г. до април 2019 г.. така е бил съставен рейтингът на компании, които най-добре хранят пасажерите.

Нито един превозвач не е получил оценка от девет до десет точки, а потребителите са поставили осем до девет точки за осем авиокомпании, останалите две в първата десетка са с оценка 6-7.

Лидер в класацията е S7 Airlines. Авиокомпанията храни клиентите си на борда на своите самолети при дестинации с всякаква далечина, затова и получава високи оценки. На повечето пътници се нравят сандвичите, които се сервират по време на полети с продължителност по-малко от три часа. Вегетарианците и тези, които не ядат хляб или майонеза обаче, не харесват тази закуска. Порции гореща храна при многочасовите полети пасажерите определят като ​​достатъчни, ястията са вкусни, като има само няколко оплаквания от рибните ястия.

На второ място в топ 10 е "Аврора". В ревютата на сайта tutu.ru пътниците пишат, че се наслаждават на храната и са приятно изненадани, че тя е вкусна. Има обаче оплаквания за липсата на избор. Превозвачът предлага ястия от пиле и риба, но пилето свършва бързо. В резултат на това половината от пътниците са принудени да се задоволят с риба или да останат гладни.

В Red Wings Airlines на пасажерите се харесва, че авиокомпанията ги храни дори при къси маршрути. Размерът на порциите и качеството на ястията получават положителна оценка. Но туристите са недоволни от гамата напитки, като желаят в менюто да бъдат включени плодови сокове.

Четвърто място се пада на националния превозвач „Аерофлот“. Пътниците хвалят горещите ястия при полети с продължителност повече от три часа. Особено закуските. Не всички са доволни от студените закуски – в отзивите отбелязват, че свежестта и качеството зависят от направлението. Но наслаждаващите се на кафето хвалят всички полети.

Първата петорка на "вкусните" авиокомпании завършва „Ямал“. На нейните полети, на които са осигурени топли ястия, пътниците са доволни от качеството, количеството и избора на храната. Понякога има оплаквания за свежестта на храната, особено при студените закуски.

"Россия" е на шесто място: клиентите хвалят топлите й ястия, наричайки ги "зашищащи и вкусни", но се оплакват от твърде сладките десерти и липсата на зеленчуци.

Сред десетте най-добре хранещи компании са още „Уралските авиолинии“, „НордСтар Еърлайнс“, Pegas Fly и NordWind Airlines.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай