Неделя,

Хотелиери: Какъв румсервиз като няма хора?

От: стандарт -
315
Хотелиери: Какъв румсервиз като няма хора?
A
A
A

 

Новият локдаун от понеделник е пореден удар по туристическия бранш, категорични са хотелиерите в Банско, цитирани от България он ер. Зимният ни курорт е на финала на сезона, който се очертава да бъде драматичен, според бранша.

"Новият локдаун бих го определил като един тъжен финал на една прекрасна зимна приказка. Изключително труден сезон за бизнеса и накрая една гротеска", каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

От понеделник хотелите се връщат в изходна позиция. Ще работят, но ресторантите им - не. Храна ще се сервира само по стаите. Новите стари правила вече дават резултат. 70% от резервациите в този хотел са отказани през миналата седмица.

"Цялата ситуация с румсервиза е много трудна, тъй като ние трябва да наемем и повече персонал, за да се случат изхранванията на малкото гости, които ги имаме", коментира управителят на хотел Милена Николова.

"Отворихме - затворихме. Работете. На половина работете, но не можем да получаваме помощи. Трудни и несправедливи решения, не че не разбираме ситуацията, но просто за бизнеса има липса на хоризонт", допълни Бистрин.

Според бранша и новият локдаун ще досъсипе и без това плахите приходи от зимния сезон.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички