Казанджиите с автошествие по АМ „Марица“

Казанджиите с автошествие по АМ „Марица“ | StandartNews.com

Около 50 собственика на казани от хасковски регион се събраха рано тази сутрин край АМ" Марица" до Димитровград срещу промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които наложиха ограничение в работното време на обектите и намалиха литражите на дистилаторите. Според промените от началото на следващата година казаните за ракия са с работно време само 6 месеца в годината – от 1 юли до 31 декември, а обемът на съдовете е свален от от 1000 литра. на 500 литра.

Това е вторият протест в рамките на един месец на казанджиите от Хасковско.„В цялата страна малко по малко хората се надигат и се надяваме заедно да постигнем нещо", коментира Таня Бахчеванова от Хасково.

Освен против промените, казанджиите обаче излязоха на улицата и в подкрепа на новия законопроект, който вече е внесен в Бюджетната комисия за отпадане на текстовете, които касаят малките обекти.

В момента казанджиите от цялата страна се обединяват, за да могат да защитят правата си. Вече тече процедура по регистрация на юридическо лице с нестопанска цел, поясни Бахчеванова.

Тя посочи още, че с колегите е започнала организация на Национален протест, който ще е в София.

С лозунги на колите си „Няма пари за уиски, пием вино и ракия" и "Правото на избор е на народа!" казанджиите направиха кратко автошествие по АМ Марица. С включени фарове и ниска скорост, протестната колона измина километър-два и въпреки, че забави за малко движението, беше поздравявана от останалите шофьори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай