Kaufland продължава да инвестира в подобряването на градската среда

Най-голямата търговска верига облагороди парк „Тинтява“ в столичния район „Изгрев“

Kaufland продължава да инвестира в подобряването на градската среда | StandartNews.com

Kaufland България облагороди парк „Тинтява“ в столичния район „Изгрев“ с инвестиция в размер на 80 000 лева. Благодарение на подкрепата на компанията в парка са подменени осветителните стълбове и са създадени допълнителни „зелени“ зони, залесени с нови храсти и дървета.

Проектът е част от цялостната стратегия на най-голямата търговска верига за подобряването на градската среда. „Като лидер на пазара Kaufland осъзнава своята отговорност за облагородяване на средата, в която живеем, както и за цялостното повишаване на качеството на живот у нас. Като част от нашата стратегия за устойчиво развитие ще продължим да работим за изграждане и ремонт на общински детски площадки и паркове не само в София, но и в цялата страна“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR“ в Kaufland България.

През последната година с обща инвестиция от над 250 000 лв. Kaufland изгради и обнови две детски образователни площадки в районите „Студентски“ и „Горубляне“. Компанията изгради своеобразен парк и в пространството около своя най-нов магазин в страната – в своя „зелен“ хипермаркет в столичния квартал „Горубляне“. Компанията традиционно подпомага общини в цялата страна за изграждането на съоръжения за игра, ремонт и облагородяване на паркове и градини и цялостно подобряване на средата в населените места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай