Kaufland е търговска верига №1 в България

Веригата е отличникът в осмото издание на конкурса „Компания на годината“

Kaufland е търговска верига №1 в България | StandartNews.com

Kaufland България е отличникът в осмото издание на конкурса „Компания на годината“, организиран от списание и клуб Business Lady. Наградите, които бяха раздадени на церемония в столицата, се връчват за изключителен принос на компаниите или мениджърите в различни категории. Тяхната цел е да дадат гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и развитие на човешкия капитал, както и да поощрят предприемачеството.

Kaufland България грабна три ключови награди от конкурса.  За поредна година компанията е големият победител в категория „Търговски вериги“, а за своите иновативни продукти и кампании веригата заслужи отличието за „Продуктови иновации“. Лидерът в сектора на модерната търговия спечели наградата и в категория „Човешки ресурси“.

„Тези отличия са поредното доказателство за това, че сме не само лидер сред търговските вериги у нас, но и истински визионер, задаващ тенденции. Те са признание както за устойчивото развитие на нашата компания, така и за професионализма и екипния дух на служителите ни. Искам да поздравя и да благодаря на всички колеги, с които ежедневно отстояваме своята водеща позиция - защото постиженията ни са общи.“, заяви изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Призът в категория „Търговски вериги“ позиционира  Kaufland България като неизменен лидер в сектора и отчита постиженията на компанията, която през 2021-ва инвестира над 40 млн. лева в експанзия, модернизация на обекти и нови процеси. Веригата откри първия си хипермаркет в Петрич за близо 19 млн. лв. и с екип от 80 човека, обнови 9 хипермаркета с инвестиция от над 16 млн. лв. и стартира въвеждането на каси за самообслужване с първоначална инвестиция от 1,2 млн. лв.  Като част от своята политика за устойчиво развитие, Kaufland въведе в своята логистична дейност иновативни метални сгъваеми палети на стойност 4,8 млн. лв. Палетите улесняват работата и защитават оптимално стоките, намаляват използваното фолио с над 50% и осигуряват оптимизиран обем на товарите, а от там - по-малко транспортни курсове и въглеродни емисии. Компанията започна да разполага и фотоволтаици за собствени нужди с първоначална инвестицията от над 800 000 лв. В мрежата им бяха добавени пет нови електрозарядни станции с инвестиция до момента от над 1 млн. лева, а в началото на тази година беше реализиран и планът на компанията за преминаване към 100% зелена енергия.

В категория „Човешки ресурси“ на конкурса „Компания на годината“ HR екипът на Kaufland България беше отличен за направените инвестиции в придобивките на служителите, възлизащи на близо 7 млн. лева, както и за разработването на работодателската марка на веригата. За усилията си в тази посока, Kaufland България има повече от 20 награди – компанията е безапелационен първенец в годишната класация за най-добри работодатели Career Show Index и носител на сертификата „Топ работодател" за четвърта поредна година. Сред инициативите на HR отдела за създаване на благоприятна работна среда са утвърждаването на нова позиция, отговаряща за мотивацията и задържането на служителите, засилването на програмите за здравна, психологическа и уелнес подкрепа, насочени към тях и включването им в редица доброволчески акции.

Благодарение на нововъведените модерни решения, Kaufland България взе отличието и в категория „Продуктови иновации“. В началото на годината компанията реализира мащабна комуникационна кампания за своята климатично неутрална торба и разшири асортимента си от климатично неутрални продукти, с които разширява възможностите за пазаруване с принос към околната среда. Лидерът в ритейла се стреми да предлага на своите клиенти богато разнообразие от регионални и сезонни артикул, непрестанно разширява гамата си от щадящи околната среда продукти и продукти в устойчиви опаковки, от био и веган храни. Те от своя страна се възприемат като възможност да се намали високата консумация на месни и млечни продукти, чието производство допринася за изменението на климата. Kaufland обогати и своя нехранителен сегмент със собствената си марка Kuniboo  - играчки от 100% рециклиран материал, сертифицирани по глобалния стандарт за рециклиране GRS.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай