Камери ще пазят жп гарите

Камери ще пазят жп гарите | StandartNews.com

София. След терористичния атентат в Бургас изпълнителният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев е издал заповед за засилване на сигурността по жп гарите.

В интервю за economymagazine.bg той заявява, че съвместно с отдел „Транспортна полиция“- МВР са преразгледани плановете за действие при подаден сигнал за подготвен или извършен терористичен акт на по-големите жп гари.

В момента сме в процедура за избор на фирма изпълнител за изграждане на видео наблюдение на 6 гари по линията Пловдив-Димитровград, казва той.

Предстои да се проведе обществена поръчка за изграждане видео наблюдение на още 10 гари в това число са включени всички гранични гари и гарите с по-голям поток пътници.

Крути мерки са предприети в компанията и срещу кражбите. Крадат се предимно кабели, ел. двигатели на стрелки, дросел трансформатори и други елементи, съдържащи цветни метали. Но напоследък се забелязва и кражба на скрепителен материал от железния път, казва шефът на НКЖИ. От началото на 2012 г. до края на август т.г. приблизителната стойност на посегателствата и кражбите от жп инфраструктурата в цялата страна са на стойност 736 959 лв.

Пълното интервю с инж. Милчо Ламбрев четете на http://economymagazine.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай