Как да намерим работата на мечтите си

Внимателно подбирайте информацията, която публикувате в социалните мрежи. Тя е важна за репутацията ви

Как да намерим работата на мечтите си | StandartNews.com
  • Открийте нашите съвети за ефективно намиране на работа и намиране на мечтаната работа

Когато търсите работа, безброй въпроси идват на ум: "Откъде да започна, за да си намеря работа ?" "," Как мога да си намеря нова работа? "," Кои са сайтовете за търсене на работа? ". Ще намерите всички отговори на вашите въпроси, за да намерите най-накрая работата на мечтите си.

Актуализирайте и оптимизирайте автобиографията си

Това е същественият ключ към намирането на работа. За да направите това, трябва да си зададете следния въпрос: актуална ли е информацията в автобиографията ми и отговаря ли на работата, която търся? Важно е тази информация да е актуална и да съответства на офертата или позицията, която бихте искали да заемете; по този начин работодателят ще разполага с цялата необходима информация относно вашия профил и ще може да прецени по подходящ начин кой тип работа може да съответства на вашия профил.

Ако сте преминали курс за обучение или сте участвали във форум или друго събитие, не се колебайте да го посочите в простата си автобиография, цялата тази информация ще свидетелства за вашите области на интерес и по-специално за вашата мотивация за даден сектор.

Гледайте електронната си репутация и включвайте връзки към вашите социални мрежи или блогове

Когато казваме да актуализирате информацията за вашия профил, имаме предвид и социалните профили. Днес все повече компании търсят нови таланти в социалните медии, поради което е важно да имаме добре структуриран и представим профил. Препоръчително е да персонализирате настройките си за поверителност, за да управлявате каква информация искате да бъде видима и каква не. По този начин ще можете да филтрирате по-добре информацията, свързана с вас.

И накрая, публичното споделяне на връзката към вашия профил в социалните медии също може да ви помогне да си намерите работа. Колкото по-голяма е видимостта на вашия профил, толкова по-големи са шансовете за намиране на работа чрез социалните мрежи. Това се нарича електронна репутация .

Направете списък на сайтовете за търсене на работа и класирайте офертите, които ви интересуват

Когато търсите работа, важно е да направите списък със страниците за работа, където ще кандидатствате, и офертите, които ви интересуват. По този начин ще имате по-ясна информация и можете да бъдете по-ефективни, когато кандидатствате. След като установите списъка със сайтове или компании, за които ще кандидатствате, и сте идентифицирали офертите за работа, които ви интересуват, класирайте ги по важност и адаптирайте вашата автобиография на Word към всеки от тях.

Ако след известно време не сте се чували с компания, не се колебайте да се свържете с нея отново или да разширите критериите за подбор, които сте задали за търсене на работа (градове, населени места, видове бизнес, длъжност и т.н.). Това ще увеличи възможностите за намиране на работа и ще можете да се отворите за нови преживявания.

Не се страхувайте от новостите

Много компании са чувствителни към иновациите и търсят креативни и инициативни кандидати. Както току-що казахме, споделянето на вашия профил в различни мрежи може да ви отвори много врати при търсене на работа и ще ви помогне да увеличите видимостта на вашия професионален профил.

И накрая, публичното споделяне на връзката към вашия профил в социалните медии също може да ви помогне. Колкото по-голяма е видимостта на вашия профил, толкова по-големи са шансовете за намиране на работа чрез социалните мрежи.

Източник: https://nameri-rabota.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай