Кабинетът дава 400 хил. лв за процеса КТБ

Кабинетът дава 400 хил. лв за процеса КТБ | StandartNews.com

Кабинетът отпусна 400 хиляди лева, с които ще бъде платена съдебно-счетоводната експертиза по делото за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от правителствената пресслужба.

Допълнителните разходи по бюджета за съдебната власт се предоставят за назначаването от Прокуратурата на Република България на комплексна съдебно-счетоводна експертиза по досъдебно производство №92/2014 година. Това е делото за източването на 206 млн. лв. от КТБ, по която е назначена международна експертиза.

През юни, една година след започването на разследването, главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че по делото ще бъде назначена международна експертиза. Тя трябва да установи какво е било състоянието на банката, като обект на проверката са и одитните доклади.

Тогава главният прокурор не съобщи от кои компании ще бъдат привлечените експерти, но уточни, че е възможно те да бъдат от "Аликс Партнърс Сървисис Юкей". Това е международната компания, която Фондът за гарантиране на влоговете избра да разследва фалита на КТБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай