Изравнителните сметки за парно са х10

Тези, които се топлят с газ, ще плащат тройно тази зима, предупредиха експерти

Изравнителните сметки за парно са х10 | StandartNews.com
  • Тези, които се топлят с газ, ще плащат тройно тази зима, предупредиха експерти

Жители на няколко софийски квартала се готвят да излязат на протест срещу изравнителните сметки за парно, които са получили наскоро. "Получих фактура, че имам да доплащам 574 лева. Миналата година трябваше да доплащам 48 лева. Недоумявам защо се получава такава разлика", каза пред "Стандарт" софиянец, живеещ в санирана сграда в центъра. Оплаквания има и от "Люлин" и от "Дианабад".

От 1 юли 2022 г. централното отопление за столичани поскъпна с още близо 40%, но те все още не са го усетили в сметките си. Шефът на КЕВР Иван Иванов намекна, че от 1 януари 2023 г. може да има още едно увеличение заради ужасяващите цени на природния газ.

"Поскъпване има при всички видове отопление, като почти тройно е при природния газ. За момента това е най-скъпата алтернатива. При парното и тока темпът на нарастване на цената е сравнително еднакъв, но въпреки всичко централното отопление остава най-евтиният вариант", каза инж. Кремен Георгиев председател на Асоциация на топлофикационните дружества в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай