Искат спешно път Димово – Ружинци

20-километровата тясна и крива отсечка води до Дунав мост 2

Искат спешно път Димово – Ружинци | StandartNews.com

Видин. Спешно да започнат строителните работи по пътя Димово – Ружинци, настоява с писмо до агенцията „Пътна инфраструктура" областинят управител на Видин Кръстьо Спасов. Върху трасиран нов двулентов път и досега са извършвани строителни работи, които са били спрени. Планираният четирилентов път може да бъде оставен за по-нататък, сега е важно да се изгради удобен път за тежките камиони, които се движат към Дунав мост 2, пояснява губернаторът.

Отсечката е част от главния път Е-79, но е крайно неудобна с многото си завои, тесни улици през 4 села и 3 ж.п. прелеза. Особено е критична за преминаване през селата Скомля и Медовница през зимния период.

Причината да се поиска спешно изграждане на алтернативно трасе е голямата натовареност на пътя. Само за първите 20 дни по моста Видин – Калафат са преминали 36 548 моторни превозни средства. 13 179 от тях са тирове, които са минали и по отсечката Димово – Ружинци.

Кръстьо Спасов поиска да продължат изоставените строителни работи и по пътя при село Гайтанци. Той създава алтернативно трасе на пътя към Лом и Монтана, защото избягва заливаемите всяка пролет от Дунав участъци при селата Симеоново, Ботево и Арчар. С него ще се спасят и къщите в трите села, които сега се напукват от преминаващите тежки камиони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай