Искат по-добра енергийна ефективност в Пиринско

Искат по-добра енергийна ефективност в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Губернаторът на Благоевград Бисер Михайлов оглави заседание на Областния съвет за устойчиво енергийно развитие. На него присъстваха представители на общините в Пиринския край и експерти от различни институции и сдружения. „Нашата цел е да съдействаме за по-ефективно изпълнение на държавната политика по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, както и да осъществяваме координацията между институциите в региона чрез провеждане на информационни кампании за запознаване с проблемите в областта на енергийната ефективност", сподели Михайлов.

Основна задача е наблюдение на общинските планове и програми за енергийна ефективност, информиране на обществеността. Финансирането на мерките за енергийна ефективност се очертава като приоритетно за настоящия многогодишен бюджетен период на ЕС.

Изпълнението на задълженията на общините по Закона за енергийна ефективност и Закона за енергия от възобновяеми източници презентира главният експерт Цветомира Кулевска от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Според нея органите на държавната власт и на местното самоуправление са длъжни да имат разработени планове и програми за енергийна ефективност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай