Петък,

Искат Слънчев бряг да стане балнео дестинация

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Балнеокурорт за лечение на хора с белодробни заболявания – това е бъдещето на Слънчев бряг и като такъв той трябва да се рекламира. Идеята е изложена в писмо до Министерството на туризма, изпратено от от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма... Не сме преживели природно бедствие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият бранш е готов да започне работа веднага след извънредното положение“, заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за бранша за месец март са 48 млн. лева, като 30 млн. лева от тях са загуби на хотелиерите.

„Очакваните загуби за април са 65 млн. лева, за май – 92 млн. лева... Предложихме термина „14-а  седмица“, за да се ориентираме какво да правим като дейност в седмиците преди възстановяването на дейността. Смятаме, че до 44-тата седмица ще получим пълно стабилизиране на ситуацията“, обясни Драганов.

Интернет платформи за краткосрочно предлагане на наем стартираха инициативата за временен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и иска да се самоизолира като превантивна мярка.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички