ТЕЦ Русе с важна новина за твърдите горива

Инж. Севдалин Желев посочи, че паралелно се работи и по проекта за производство на енергия от биогаз

ТЕЦ Русе с важна новина за твърдите горива | StandartNews.com

"Работим активно за енергийната трансформация на "Топлофикация Русе". За нас от ключово значение е в кратки срокове да намалим количеството на използваните твърди изкопаеми горива като на тяхно място ще използваме по-екологични. По този начин ще отговорим на амбициозните европейски цели за опазването на околната среда." каза инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на "Топлофикация Русе".

Той посочи, че инвестират в газови когенератори, защото при тях се използва технология, доказала своите преимущества през годините. По думите му тези мощности се използват в цяла Европа поради тяхната висока ефективност.

"Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени през 2022 г., ние продължихме да изпълняваме отговорно ангажиментите към нашите клиенти и работихме по довършването на нашата голяма инвестиция -  внедряването в експлоатация на модерните мощности, с които "Топлофикация Русе" ще произвежда енергия от природен газ." коментира инж. Желев.

Той отбеляза, че инсталирането и привеждането в работен режим на първите 3 когенератора е към своя край. По думите му се очаква газовите мощности да заработят съвсем скоро след като преминат всички необходимо тестови изпитания. Изпълнителният директор посочи, че модернизацията и цялостната енергийна трансформация остават един от най-важните приоритети за тях и през 2023 г.

"Ще продължим с инвестициите в производство на чиста енергия от алтернативни горива. С реализирането на всеки наш проект допринасяме за подобряване на качеството на въздуха в Русе." каза инж. Желев.

Инж. Севдалин Желев заяви, че през 2023 г. ще инвестират в  увеличаване на мощностите на природен газ. Той посочи, че паралелно работят и по проекта за производство на енергия от биогаз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай