И Стойнев обещава по-евтин ток

Министърът се заканва на ВЕИ-тата

И Стойнев обещава по-евтин ток | StandartNews.com

София. „Оттук нататък, докато аз съм министър на икономиката и на енергетиката, е необходимо да има сметки – такива, които отговарят на истината, които са достъпни за българските граждани и, разбира се, най-вече тази скъпа електроенергия е възможно да бъде изнасяна".

Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след откриването на икономическата зона в Божурище.

По негови думи 5% намаляване в цената на електроенергията е реалистично. Както агенция Стандарт Нюз съобщи тази сутрин премиерът Пламен Орешарски анонсира пред бТВ, че е възможно 5-процентно поевтиняване на тока.

Според Стойнев не е нормално в момента двата блока на АЕЦ "Козлодуй" едва да работят, защото някой е подписал договор, че трябва приоритетно да се изкупува скъпата електроенергия. „Няма повече такова нещо. Стига на тази политика", закани се министърът.

„Цената на електроенергията е един от основните приоритети в моята работа, но освен това държа да отбележа – икономиката е срината", обясни той.

Моделът, който се състои от седем точки, ще бъде официално представен утре, на ДКЕВР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай