Губим ли парите от Европа? Истината от Пеканов

Не съществува такава опасност, каза той

Губим ли парите от Европа? Истината от Пеканов | StandartNews.com

"Планът е на финалната права. Както всички други страни, в процеса на преговори с Европейската комисия получихме и официално становище по текущите отворени въпроси. Макар че голяма част от тях бяха ясни за нас, тъй като комуникацията ни със службите на ЕК включваха поне две до четири срещи на седмица и винаги сме били наясно какво все още се очаква."

Това написа в личния си Фейсбук профил служебният вицепремиер Атанас Пеканов. 

По някои от отворените въпроси страната ни ще трябва да направи отстъпления, по други обаче ще трябва да отстои правилните за икономиката и енергийната ни сигурност решения, отбелязва Пеканов.

"Пожелавам успех на бъдещето управление и на Кирил Петков новия министър-председател. Ще им трябва търпение, чака ги много работа.

Реформирането на страната ни минава през дълъг и труден процес на осъзнаване и признаване на проблемите, целенасочена работа по тях. Няма да стане веднага", написа още вицепремиерът.

"Не трябва да се залъгваме. Пред страната ни има редица дълбоки проблеми. Някои от тях са резултат на предишни управленски грешки, но други се дължат на собственото ни нежелание да адресираме и да работим по проблемите на 21-ви век.

По-рано днес ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов обясни пред БТВ, че няма опасност България да загуби пари по Плана за възстановяване и развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай