Гришо се жалва от поздрав за ЧРД

Пуснали негова снимка с честитка и лого на 16 май

Гришо се жалва от поздрав за ЧРД | StandartNews.com

Публикация във Фейсбук може да коства над 20 млн. на две компании

Поздрав за рождения ден на най-добрия ни тенисист Григор Димитров е причина за жалбата, която той е завел в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). В нея той протестира срещу неправомерно използване на лика и името му за реклама на продукти. Искът е срещу две компании - "Монделийз България Холдинг" АД и "Но уей" ЕООД. Първата фирма е производителят на шоколадите "Своге", десертчетата "Република" и бисквитите "Милка", "Белвита" и "Грани". Втората е рекламна компания, която обслужва редица световноизвестни марки у нас и е носител на престижни награди за дейността си. Двете фирми обаче са събудили недоволството на първата ни ракета при мъжете. Жалбата, която той е подал в КЗК, е заради текста "Гришо отново е в добра форма и протяга ръце към втора титла от АТП (мъжката тенис асоциация - б.р.), този път в Акапулко.

Пожелаваме му много енергия и сили

които да го изведат до успех!". То е публикувано от името на екипа на "Белвита", заедно със снимка на тържествуващия след победата си Григор Димитров. Снимката обаче вече е изтрита от Фейсбук страницата на бисквитите и не става ясно дали върху нея е стояло и логото на марката.

"Получихме писмото от КЗК и в него става ясно, че наистина снимката е причина за иска. Жалко! Със сигурност целта на публикацията не е била да извлечем ползи от нея. Наистина екипът ни е млад и всички сме фенове на Гришо и се радваме на всяка негова победа", коментира Ваня Джолева от "Монделийз". Тя обясни, че работят с "Но уей", които поддържат Фейсбук страници на компанията. Оттам също вече са получили писмо от КЗК и очакват решението на комисията, за да преценят какви ще са по-нататъшните им действия. "Със сигурност

няма нарочно използване на образа и името

на Григор Димитров", категорична беше Джолева. Ако обаче Комисията за защита на конкуренцията прецени обратното, може да наложи на двете компании санкции в размер на до 10% от оборота за предходната финансова година. За миналата година "Монделийз" отбелязва сериозен ръст на оборота, който се движи в рамките на около 200 млн. лв., каза Ваня Джолева. Тоест, ако КЗК и съдът отсъдят в полза на Гришо, компанията ще трябва да му плати до 20 млн. лв. за поздравленията за рождения ден.

Ликът му продава

Ликът на Григор Димитров се свърза с българското, 
с успех, с покоряване на върхове, казват от
минерална вода "Балдаран", чието рекламно лице е тенисистът.
Според компанията привличането на първата ни ракета има
добро отражение върху компанията, защото хората знаят, че
Гришо не би застанал зад некачествен продукт.

Шарапова печели милиони от бонбони

Как ли ще реагира Мария Шарапова, ако разбере, че Григор Димитров рекламира сладки? Със сигурност ще бъде бясна. Гаджето на Гришо промотира своите бонбони по цял свят и едва ли ще бъде щастлива, ако види в лицето на любимия си конкуренция за личния й бизнес. Руската звезда е отдадена на сто процента да популяризира марката Sugarpova. В амбицията си да печели повече от нея блондинката дори поиска миналата година да се появи с ново име на US Open. Маша беше подала молба във Върховния съд на Флорида с молба по най-бързия начин да приеме фамилията Шугърпова. Около този PR ход се вдигна много шум, а Мария знае как да провокира хилядите си фенове по света.

Легендата на американския сладкарски бизнес Джеф Рубин дава името на бонбоните й "Шугърпова". Предложението му идва точно в момент, когато Маша вече мисли какво ще прави, след като приключи кариерата й в спорта. Тенисистката споделя, че вече й било писнало решенията да взимат други хора около нея и мечтае да държи всичко в свои ръце, да реализира идеите си и най-вече да се разпорежда с парите си. В края на 2011 г. тя регистрира компанията Sugarpova LLC. Неин директор се води майката на Мария - Елена Шарапова. Производството е поверено на испанска фабрика Fini. В продуктовата линия има дъвчащи бонбони и дъвки във формата на тенис топки и женски устни. Лакомствата се продават в Ню Йорк, Лондон, Дубай, Париж, Мелбърн, Москва, Токио. Според данните от миналата година по света са продадени около 1 млн. пакета. Всеки струва по $5,99, от които Мария взема по $1,1, или с други думи $1,1 млн. печалба за рускинята. Тя вложи половин милион долара в новия си бизнес, така че вече е напред със сметките.

В Акапулко Маша впрегна и Григор да се включи в рекламната кампания на бонбоните й. Нали все пак това е семеен бизнес. Хасковлията пък призна на Джокович, че любимият му вкус е киселият и си пада по Flirty Sour.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай