Греков се страхува да не загубим европари

Земеделският министър призова за мобилизация в местните управи

Греков се страхува да не загубим европари | StandartNews.com

Разград. "Общините трябва да се мобилизират и да представят в началото на декември нови проекти за финансиране по ОП за Развитие на селските райони, за да не загуби страната ни предвидените за това средства", обяви в разградското село Богомилци аграрният министър проф. Димитър Греков,който заедно с колегата си д-р Хасан Адемов откри рехабилитиран четвъртокласен път в малката лудогорска община Самуил.

"Дали страната ни ще успее да усвои предвидените по мярка 321 от ОПРСР средства, зависи не само от земеделското министерство, а и от местните управи. Кметствата имат две седмици срок да представят в ДФ „Земеделие" разработките си. Приемът на документи започва на 2 декемри и ще приключи на девети следващия месец", напомни Греков.

Той похвали местната власт в Самуил, която успешно е изпълнила два проекта за рехабилитация на 22 км. пътни участъци в общината на обща стойност 6,7 млн. лв.

Православен свещеник и ходжа благословиха градежа, а кметът на Богомилци Февзи Ниязи дари жертвен овен за курбан в чест на ремонтираните пътища. „Пътувайте безопасно по тези шосета и нека по тях посрещате децата си, а не да ги изпращате в чужбина", пожела на местните хора Греков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай