Греков: Няма да вдигат цената на яйцата преди Великден

Греков: Няма да вдигат цената на яйцата преди Великден  | StandartNews.com

Велико Търново. Агнешкото за Великден ще е родно производство, яйцата също, каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков в Павликени. Според него няма основания да очакваме поскъпване на яйцата пред празника.

"Всеки ще може да си избере сам дали да купи вносно или българско месо", каза министърът. Той участва във форум на тема: „Училището и бизнеса – ръка за ръка" в Павликени. В България имало достатъчно ферми на европейско ниво, който са поверени и произвеждат качествено. '' Производството е достатъчно, само за последната седмица са направен
и повече от 200 проверки за цените в София и страната. Активният контрол ще продължи непосредствено до Великден'', каза той.

В рамките на форума беше подписана Харта за партньорство между бизнеса в община Павликени и Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски". Текстът ще постави основите на партньорство между двете страни, което да осигури достъп на учениците до професионални практики, модерни технологии от съществуващата бизнес-среда, възможности за менторство и стипендии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай