Четвъртък,

Голяма промяна за феновете на шоколада, кой напуска Швейцария

От: Рачо Рачев, сн. Фейсбук -
1936
Голяма промяна за феновете на шоколада, кой напуска Швейцария
A
A
A

Шоколадът "Тоблерон" ще трябва да премахне надписа "Швейцария" от опаковките си, тъй като от 2023 г. вкусотията с форма на планина вече няма да се произвежда единствено в родината си.

Създаден през 1908 г. в семейната фабрика на Тоблер, триъгълният шоколад се произвежда в Берн, в сърцето на алпийската страна. Но собственикът на марката, американският хранителен гигант "Монделийз", обяви, че "Тоблерон" ще открие нова производствена линия в Словакия до края на годината, "за да отговори на нарастващото търсене".

В изявление, изпратено по електронна поща, "Монделийз" съобщи на АФП, че продължава да инвестира в завода в Берн.

Пускането на производствена линия в Словакия, където "Монделийз" произвежда и шоколадите "Милка" и "Сушард", "ще отключи значителен капацитет" в завода в Берн, което в крайна сметка ще позволи "производството на милиони допълнителни плочки".

"По юридически причини промените, които въвеждаме в нашето производство, изискват да адаптираме опаковките си, за да се съобразим с швейцарското законодателство, по-специално да премахнем думата "Швейцария" от лицевата страна на опаковката", заяви компанията.

"Тоблерон" произвежда 7 милиарда шоколадови блокчета годишно, като 97% от продукцията се изнася в 120 държави. Те са широко разпространени в безмитните магазини на летищата.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com