Голяма промяна в рекламата на туризма. Какво направи Зарица Динкова?

Целим се в 5 пазара

Голяма промяна в рекламата на туризма. Какво направи Зарица Динкова? | StandartNews.com

Реформа в държавното финансиране на рекламата на българския туризъм зад граница прави министър Зарица Динкова. Промените предвиждат премахване на всички посредници в маркетинговите дейности за чужбина. Първата стъпка бе обявена в понеделник от туристическия министър Зарица Динкова.

Ведомството отвори процедура за кандидатстване, насочена към сдружения между 21 черноморски общини и местния туристически бизнес. Те ще се борят за общо 5 милиона лева, като трябва до 27 ноември да представят проекти на стойност до 400 хиляди лева всеки.

Ако бъдат одобрени, проектите ще се изпълняват през следващите 12 месеца и кандидатите ще получат от държавата 60% от стойността им. Останалите 40% трябва да осигурят или общините, или техните съдружници.

Това може да са туроператори, които използват въздушни превозвачи, може да са оператори на международни летища или обекти от местния туристически бизнес, а също и неправителствени организации, които популяризират културно-историческото наследство на региона.

Те обаче трябва да са подбрани така, че да не се рекламират конкретни места за настаняване, морски атракциони или места за хранене и развлечение. В насоките за кандидатстване пише, че подобни проекти няма да се финансират. Не се допускат и фирми, които са декларирали пред НСИ, че имат под 500 лв. приходи за 2021 и 2022 г., или изобщо не са имали дейност през тези две години.

Дейностите трябва да са насочени към увеличаване на популярността на дестинацията в Германия, Полша, Унгария, скандинавските страни и Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай