Голяма поръчка преобърна фабриките. Индустрията с нови нужди

Глад в космическия сектор

Голяма поръчка преобърна фабриките. Индустрията с нови нужди | StandartNews.com

Германските фабрики през юли отбелязаха спад в поръчките, след като през юни регистрираха неочакван ръст подкрепен от високото търсене в аерокосмическия сектор, обяви федералната статистическа служба "Дестатис", предаде Ройтерс.

Според данните показват, входящите поръчки са намалели с 11,7 на сто спрямо предходния месец на сезонно и календарно изгладена база. Спадът е значително по голям от очакваното от анализаторите понижение с 4 на сто, допълва Ройтерс.

"Големите колебания в при новите поръчки, наблюдавани през последните месеци, продължиха да се наблюдават през и юли 2023 г.", посочиха от "Дестатис". От там добавиха, че силното понижение през юли е в резултат от голяма поръчка в производството на елементи за въздухоплавателни и космически апарати през предходния месец. Поръчките отчетоха неочакван скок през юни, повишавайки се с ревизирани 7,6 на сто на месечна база, спрямо очакванията за спад от 2,0 на сто.

На годишна база, спрямо юли 2022 г., понижението на поръчките е с 10,5 на сто.

"Германия е силно зависима от глобалната икономика – последната не е в добра форма в момента, следователно не е изненадващо, че основният прием на поръчки е слаб", заяви Томас Гитцел от Ви Пи Банк Груп (VP Bank Group), пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай