Неделя,

Голяма новина за земеделците. Евтини кредити

От: СТАНДАРТ -
1335
Голяма новина за земеделците. Евтини кредити
A
A
A

Голяма новина за земеделците съобщи министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Агробизнесът ще може да ползва евтини кредити при облекчени условия.

Очаквам Българската банка за развитие да разработи нов механизъм за финансиране на фирми в земеделския бранш при облекчени условия, каза Пулев пред Нова тв.

По думите му от област Велико Търново по процедурата за Технологична модернизация от ПВУ са одобрени 16 проекта, за които МИР ще изплати близо 5 млн. лв. на спечелилите фирми от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица.

„Подкрепата ни за иновациите и растежа в сектора на земеделието и животновъдството се осъществява чрез две от нашите структури - Фонда на фондовете и Банката за развитие“, каза още министър Пулев.

Над 5 млн. лв. по Плана за възстановяване ще получат 50 фирми от област Велико Търново,

„Светът се ориентира към иновации в храните  - до 2050 г., според данните на ООН, ще се изисква 60% увеличение на хранителната производителност във връзка с увеличаващото се население“, подчерта той и добави, че Министерството на иновациите и растежа подкрепя чрез своите програми иновациите и в този сегмент.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com