Голяма новина от морето! Какво се случва

Свързана е с плажовете и целия сезон

Голяма новина от морето! Какво се случва | StandartNews.com

Много важна новина от българското Черноморие, която може да има ключово значение за целия сезон у нас. 

Тази година България има рекорден брой сини флагове по плажовете - 21. Това означава, че плажът е чист, водата е хубава. Това каза пред БНТ министърът на туризма Илин Димитров.Това лято няма да има почти никакво увеличение на плажните аксесоари. Очаква се туристите да получат по-добро качество на същата цена.

Ръстът на туристическите услуги у нас е около 30%, а в други държави между 40 и 70%, така че ние стоим добре като цена-качество, каза Димитров. Това лято очакваме и около 200 000 украински туристи, каза още той.

На шесто място сме по възстановяване на туризма в света и на десето по ръст на приходите от туризма."Справяме се много добре и трябва да имаме малко повече самочувствие, представяме добър продукт.

Да, има места, където трябва да се подобри, но в основата гостите са доволни", каза Димитров.Основен проблем при хотелиерите и ресторантьорите в момента е образованието и липсата на кадри.

"Върнахме се там, където ни е мястото - във върховете на световния туризъм", каза той.По думите му Световната организация по туризъм към ООН определя трендовете в туризма. Туризмът се възстановява и ние сме на първа линия, каза още министърът на туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай