Събота,

Голям интерес! Отварят хотелите по Черноморието за Великден

От: Иван Ангелов -
1530
Голям интерес! Отварят хотелите по Черноморието за Великден
A
A
A

С пълна сила вървят записванията за Великденските празници. Отварят почти всички хотели по Северното Черноморие.

Над 80% от туристите по Северното, а и по Южното ни Черноморие, са лоялни, основно румънци, които всеки Великден избират да прекарат тук почивните дни за Възкресение Христово. На тях им допада това, че цените при нас са прилични, харесват им и спа центровете ни. Останалите туристи за Великден по Българското Черноморие тази година са българите от големите градове, избрали ранната пролет за почивка на море. Това каза за Радио Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Предположението на експерта е, че ако не се промени заобикалящата ни среда, сезон 2023 ще бъде по-добър от миналогодишния, поне на равнищата от 2019-та - годината преди ковид пандемията.

Проф. Маринов съобщи, че германският пазар все още не е достигнал равнищата си от този период (2019 г.) и това касае всички дестинации, включително и България. "Към момента записванията на немския пазар вървят добре и ни очаква доста приличен сезон на този пазар, който е основен и важен за България. През последните години търпим кризи там най-вече заради пандемията, но и заради войната в Украйна. Хората са притеснени и предпочитат дестинации, които са по-далеч от военните действия - Гърция, Турция, Северноафриканските страни", допълни проф. Стоян Маринов.

В момента се провежда туристическото изложение в Белград, а паралелно с него - и това в Букурещ. От 7 до 9 март ще се състои и Берлинската борса. България участва активно в тези форуми, информира Маринов.

Грузия е домакин на тазгодишното издание на Берлинската борса. Българският щанд ще бъде в непосредствена близост до домакините, а това предвещава сериозна публика, каза още проф. Стоян Маринов.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com