ГЕОТЕХМИН награди 91 ученици от Етрополе и Средногорието

В онлайн конкурс Група ГЕОТЕХМИН награди 91 ученици от Етрополе и Средногорието

ГЕОТЕХМИН награди 91 ученици от Етрополе и Средногорието | StandartNews.com
  • В онлайн конкурс Група ГЕОТЕХМИН награди 91 ученици от Етрополе и Средногорието

91 ученици от Етрополе и Средногорието бяха наградени в регионалния е-конкурс „Бъдещето на човечеството“, организиран от дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Тази година в инициативата се включиха над 250 участници. Те представиха своето виждане по темата „Бъдещето на човечеството“ с литературно-художествени произведения – есета, стихотворения, разкази и с дигитални изображения – рисунки, макети и презентации. В шестото издание на инициативата, което се проведе изцяло онлайн, участваха ученици от 13 училища–партньори. Традиционно конкурсът се организира за общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп и Копривщица, а тази година беше включена и община Антон.

Творбите на участниците в конкурса бяха оценени от компетентно и независимо жури. Поетесата Димана Йорданова класира най-добрите писмени творби, а доц. Цветан Илиев - най-интересните рисунки, макети и презентации. Журито отличи 39 ученици на първо място, 28 на второ и 24 на трето. Димана Йорданова и Доц. Цветан Илиев насърчихада продължават да творят други 43 ученици с поощрителни награди. Участниците, класирани на първо, второ и трето място получават персонални предметни награди, спечелилите поощрения – ваучери за аудиокниги, а училищата – партньори – помагала в помощ на учебния процес.

„Докато четях творбите на децата, изгубих представа за възрастта на тези, които са писали. Когато едно произведение е написано хубаво, то започва да говори с гласа на този, който го чете. Пожелавам на участниците в конкурса много кураж в трудното и интересно време, в което живеем, и да знаят, че бъдещето, за което писаха този път – това са самите те“, каза поетесата Димана Йорданова по време на онлайн събитията, на които бяха обявени наградените ученици.

„И тази година учениците показват много силно желание за участие в конкурса, което пряко се отразява на качеството и нивото на творбите. Темата е значима, но още по-важен е подходът на участниците към нея и творческата интерпретация на всеки един от тях“ – сподели доц. Илиев, който оцени рисунките, презентациите и макетите в категория дигитално изображение.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай