GEFCO с GDP сертификат за превоз на лекарства

Сертификатът отбелязва ангажимента към стандартите за качество

GEFCO с GDP сертификат за превоз на лекарства | StandartNews.com
  • Сертификатът отбелязва ангажимента на GEFCO към стандартите за качество и е от изключително значение за клиентите на компанията

Копанията GEFCO, която е световен лидер в мултимодалните решения на веригата за доставки и европейски лидер в автомобилната логистика, получи сертификат за добра дистрибуторска практика (GDP) от Бюро Веритас, за транспорт на фармацевтични продукти в девет държави. По този начин, GEFCO отговаря на изискванията за добра дистрибуторска практика в общо 15 държави, което показва ясния ангажимент на компанията към процесите на управление на качеството във все по-сложния пазар.

Общо девет държави получиха сертификата за транспорт след задълбочен одит от Бюро Веритас – България, Италия, Мароко, Полша, Сърбия, Словения, Швейцария, Турция и Великобритания. Това е следваща стъпка след сертифициране на процесите на GEFCO в Чехия, Словакия, Унгария, Гърция, Румъния както и Централата на Групата във Франция миналата година.

GDP сертификатът показва, че GEFCO отговаря на изискванията на Европейската комисия за добра дистрибуторска практика на разпространение на фармацевтични продукти за хуманна употреба и е валиден за три години. Той отразява ангажимента на GEFCO да предлага услуги с високо качество и разбирането на различните предизвикателства, пред които са изправени клиентите, включително проследяване на стоките и предотвратяване на фалшификации.

„Радваме се, че успяхме да постигнем сертифициране за още девет държави в нашата мрежа.“, подчерта Тони Гън, изпълнителен вицепрезидент „Въздушни и морски товари“ на GEFCO. „Нашите клиенти се нуждаят от строги стандарти за контрол и сигурност, а ние се гордеем с богата история на доставки на качествени услуги. Благодарение на този сертификат, ние вече сме в по-силна позиция за да предложим обслужване на още по-добро ниво, ясно разграничаване от конкурентите ни и да поставим силен акцент върху най-високото равнище на удовлетвореност на клиентите в този интензивно развиващ се сектор. Амбициите ни са през 2020 г. да продължим да се разрастваме, за да посрещаме предизвикателствата на клиентите ни в частния и публичния сектор и да допълним сертифицирането за сухопътен транспорт в още европейски страни.“

Постоянен ангажимент на GEFCO за качество в науките за живота и здравеопазването

Логистичният пазар в науките за живота и здравеопазването става все по-сложен. Постоянното нарастване на употребата на фармацевтични продукти в домашна среда и необходимостта от поддържане целостта на фармацевтичните продуктите при ниски температури във веригата за доставки, определя увеличаването на обема на чувствителните към температурата продукти. Доклад, публикуван от Grand View Research през април, установи, че размерът на световния пазар на логистиката на фармацевтични продукти през 2018 г. година е оценен на 76,4 милиарда щатски долара, а очакванията са от 2019 г. до 2025 г. да се отчете общ годишен темп на растеж от 3,5%.

Същевременно, нормативните разпоредби, свързани с транспортирането на тези продукти, стават по-строги. Веригите за доставки са силно регулирани и изискват транспорт, който да отговаря на добрите дистрибуторски практики за разпространение, включително ограничения във времето на транзит както и специфичните условия на контролирана температура.

Логистичните доставчици трябва да подкрепят индустрията, за да гарантират, че продуктите се транспортират законно, безопасно и навреме, в услуга на бизнеса. Като експерт в областта на науките за живота и здравеопазването, GEFCO предлага услуги от врата до врата, доставки с контрол на температурата и интегрирана логистика чрез глобалната си мрежа като ключова част от корпоративната си идентичност „Партньори, без граници“ и в полза на клиентите.

Като част от Групата GEFCO българското дъщерно дружество е последователно в политиката си за внедряване на нови технологии и иновации. Постоянният ангажимент и стремежът да предоставя услуги с най-високо качество на своите клиенти в България и на Балканите, засилва влиянието на GEFCO България в областта на науките за живота и здравеопазването, като същевременно увеличава добавената стойност на компанията и я прави надежден партньор сред веригите за доставки.

"GDP сертификатът е резултат от високото ниво на услугите, които предлагаме и показва доверието на нашите партньори от фармацевтичната индустрия." каза Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на GEFCO България и Румъния „Убеден съм, че безупречната система за контрол на качеството, която гарантира сигурността през целия процес на веригата за доставки, ще отвори нови хоризонти за развитие на компанията.“ добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай