Ферари и Фиат сменят производството заради вируса

Италианските автомобилни производители ще правят части на апарати за обдишване

Ферари и Фиат сменят производството заради вируса | StandartNews.com

Пандемията от коронавирус накара шефовете на италианските производители на автомобили "Фиат" (Ferrari) и "Фиат" (Fiat Chrysler, или FCA) да разговарят с най-големия производител на апарати за обдишване в Италия - компанията Siare Engineering, за да помогнат при производството на тези машини, необходими за подпомагане на лекуваните от коронавирус. "Автомобилната индустрия сподели известна експертиза в производството на обдишващи апарати, като двете фирми разчитат изключително много на електрониката, както и на пневматиката", каза изпълнителният директор на Siare Engineering Джанлука Прециоза.

Разгледаните варианти са да се помогне на Siare да увеличи производствения капацитет с подкрепата на техници от страна на автопроизводителите или да се възложи аутсорсинг в съоръженията на Ferrari и FCA. Освен това, производителите на автомобили са по-склонни да получат части, които Siare се затрудняваше да осигури поради прекъсването на световните вериги за доставки заради пандемията с Covid-19, добави Прециоза.

Apple ще направи "значително дарение" за Италия заради вирусната пандемия

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви в четвъртък, че компанията ще предостави "значителни дарения" за медицински консумативи на Гражданската защита в Италия, след като през миналата седмица технологичният гигант затвори всички свои магазини в страната.

Кук написа в Туитър, че "никога не е било по-важно да се подкрепяме. Правим значителни дарения, включително медицински консумативи на Гражданската защита в Италия, за да помогнем на героите на първа линия, медицински персонал и доброволци, които работят неуморно за защита и спасяване на живота". Apple вече е дари над 15 милиона долара за жертвите на Covid-19 по целия свят. Италия пък вече е №1 по загинали от коронавирус в целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай