Фалира любима на потребителите германска фирма за облекла

В България магазини на "Пийк енд Клопенбург" има в почти всеки мол

Фалира любима на потребителите германска фирма за облекла | StandartNews.com

Веригата за търговия на дрехи и други модни артикули от Германия "Пийк енд Клопенбург" (Peek & Cloppenburg) поиска пред съд в Дюселдорф защита от кредитори, като се обоснова с трудната пазарна ситуация, предаде ДПА. Това граничи с фактическо обявяване на фалит.

От компанията съобщиха, че стъпката има за цел да ускори преструктурирането, което вече е започнало. На този етап магазините на дружеството остават отворени и не се планира затварянето им, посочват от "Пийк енд Клопенбург".

Искането за защита има за цел да позволи на компанията да развие по-бързо реформите, които е започнала, под надзора на назначен от съда временен администратор, казват от фирмата.

До стъпката се е стигнало след сериозен спад на продажбите по време на пандемията през 2020 г. и 2021 г. "Получихме сериозен удар", който ни нанесе загуби за стотици милиони, казва Щефен Шулер, който оглавява компанията от юни 2022 г. По думите му проблемите на компанията продължават поради войната в Украйна и повишените цени и лихвени проценти.

В България магазини на "Пийк енд Клопенбург" има в почти всеки мол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай