Фалира 5-звезден хотел на морето. Свързан е с политик

ЧСИ го разпродава за 16 милиона

Фалира 5-звезден хотел на морето. Свързан е с политик | StandartNews.com

Перлата в хотелиерския бизнес на столичния бизнесмен Георги Георгиев – 5-звездният „Зорница Сендс“ в Свети Влас се продава от частен съдебен изпълнител заради дългове, пише Флагман.бг.

Цената е 16,901 млн.лева, а взискатели по делото са Община Несебър, ТД на НАП-Бургас и Първа инвестиционна банка.

Комплексът се намира в местността Козлука – между Елените и Свети Влас и отвори врати през 2006 година, когато предизвика фурор. Освен страхотната база и местоположение мениджмънтът залагаше и на тематични вечери с интересни програми, а кухнята бе страхотна.

Това не е първият обект на Георги Георгиев, който е обявен за продажба заради дългове. Преди време ЧСИ се опита да продаде и интересен имот за 17 млн.лева в Слънчев бряг – на метри от плажната ивица.

Георги Георгиев е популярен столичен бизнесмен, който е известен в публичното пространство с близостта си с бившия енергиен министър Румен Овчаров, който му е кум.

Георгиев развиваше впечатляващ бизнес при управлението на Тройната коалиция (2005-2009), а чрез „Пиринска туристическа компания“ реализира няколко мащабни проекти. Чрез дъщерна фирма на това дружество построи и стопанисва „Зорница Сендс“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай