Експерт хвърли бомба! Какво станало с българите по Черноморието

По думите му "морето ври", а кратките пътувания към морския бряг стават все повече

Експерт хвърли бомба! Какво станало с българите по Черноморието | StandartNews.com

Българските туристи се отправиха към Черноморието ни и изкараха красиви моменти там, въпреки очернящата кампания, свързана с чистотата на морската вода.

Най-важната "проверка" беше извършена от тези няколко милиона българи и чужденци, които използваха Черно море през лятото. За туризма най-важно е отношението на туриста. Мнението изрази пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. "Българският туризъм още веднъж показа стабилност", смята той.

По думите му "морето ври", а кратките пътувания към морския бряг стават все повече.

"Кой какви пари прави от тези проекти, от тези сензации, си е негова работа", допълни той относно огласената и впоследствие опровергана информация за замърсена в пъти морска вода. Според представители на туристическия бранш това е довело до отлив на летовници.

Няма анулации с основание замърсяване на водата в Черно море, твърди Драганов.

"Колкото по-студена е водата, толкова по-кристална изглежда тя. И в Турция, и в Гърция водата е по-студена. Тук е 26 градуса, чай. Имаме различна структура на самата вода. Това няма нищо общо със замърсяването", коментира Румен Драганов относно сравненията между морската вода у нас и в съседни страни. Той е категоричен, че няма знак на равенство между мътна и замърсена вода.

Според Драганов в момента по Черноморието може да се консумира скара - две кебапчета с гарнитура и халба бира за 11 лева.

"Следващото лято ще го гледаме същия филм. Туристите се "пазаруват сега", посъветва Драганов. В противен случай според него догодина отново ще гледаме, "облакътени на прозореца", откъде ще дойдат туристите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай