Джип потроши основи на къща в Добрич

Джип потроши основи на къща в Добрич  | StandartNews.com

Джип, управляван от около 30-годишен добричлия е спрял тази сутрин около 5 часа в каменната ограда на къща по ул. "В. Левски" в Добрич, научи "Стандарт".

Водачът на мощното возило загубил управление заради висока скорост и първо се ударил в къща, която в момента се дава под наем, а оттам налетял на каменна ограда на къща от отсрещната страна на улицата. Шефът на КАТ - Пътна полиция в Добрич, Жулиян Минев сподели, че първата къща, която е пострадала е собственост на бивш депутат от СДС Калчо Чукаров, като добави, че по всяка вероятност ще има и употреба на алкохол. В отсрещната къща, където от удара има разместени камъни живеят двама пенсионери.

Пред "Стандарт" 82-годишният дядо Стоян разказа, че към 3 часа, когато ставал нямало нищо, но рано сутринта жена му като станала да пусне пералня, вече джипът бил паркиран в оградата на двора им. Момчето беше изплашено много, каза, че ще ни възстанови оградата, разказа още пенсионерът. "Не сме чули нищо, спали сме, но явно силно се е ударил, за да се изместят тези дебели и големи камъни на оградата. То тука сме свикнали със звуци като от удар, защото има дупки, пък и много коли минават", каза още дядо Стоян.

Това е втори случай за два дни, при който шофьор се удря в ограда. На 14 февруари около 4 часа е "БМВ" се блъска в преградни пана по бул. "25 септември" в града, като събаря пет преградни пана. Шофьорът се опитал да избяга от мястото на произшествието, като се задала патрулка, но малко по-късно бил спрян по ул. "Батовска". Проверката с дрегер отчела 1,60 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.К. (20 г.) от Добрич, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай