Два автомобилни гиганта го закъсаха. Спират производства

Обявиха, кога е възможно отново да възобновят работата си

Два автомобилни гиганта го закъсаха. Спират производства | StandartNews.com

Два от автомобилните гиганти обявиха, че са принудени да преустановят работа. Шведският автомобилостроител "Волво" (Volvo) обяви, че е принуден да спре за няколко дни производството си в завод в белгийския град Гент заради прекъсвания във веригата на доставки вследствие на атаките на хусите срещу контейнеровози в Червено море, предаде ДПА.

Заводът в Гент ще преустанови временно работа в понеделник, вторник и сряда поради закъснения в доставката на скоростни кутии в резултат на нападенията на йеменската групировка, заяви официален представител на автомобилната компания. Оттам допълват, че е възможно производството да се възобнови в четвъртък, предаде БТА.

От "Волво" посочиха още, че обявеното прекъсване няма да окаже влияние върху доставките към клиенти, както и върху производствените цели.

Преди това от "Тесла" (Tesla) също посочиха, че ще трябва да преустановят до голяма степен производството в германския си завод за около две седмици, като се позоваваха също на прекъсвания на веригата за доставки поради атаките.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ивайло
преди 3 месеца

Научете се вече, течението в Йемен е на Хутите. Хусите са последователи на чешкия национален герой от средновековието Ян Хус. Аман от полуграмотни идиоти в медиите!

Откажи