Драги поиска повече интеграция в ЕС

Драги поиска повече интеграция в ЕС | StandartNews.com

Лондон. Президентът на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че ЕС се нуждае от по-голяма централизиция, което ще накара правителствата да преразгледат своите икономики.

Драги призова страните от еврозоната да извършат по-дълбоки реформи и да дадат на общоевропейските структури по-широки пълномощия, предаде Bloomberg.

"Има силни аргументи в полза на това да се предоставят на ръководството на структурните реформи такива принципи на единство, които ще позволят да се направи следващата крачка в икономическата интеграция. Изходът от структурните реформи - непрекъснато да поддържат производителността и конкурентната способност на високо равнище – отговаря на интересите не само на дадена отделна страна, а на съюза като цяло", подчерта президентът на ЕЦБ.

По-рано той неведнъж е заявявал, че стимулиращата парично-кредитна политика на ЕЦБ сама по себе си не е достатъчна за по-нататъшното възстановяване на икономиката в региона, а че е необходимо да се установят допълнителни структурни критерии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай