"Д-р Бранд" излезе от нелегалност

Пуска сайт, не е ясно обаче къде е офисът й

"Д-р Бранд" излезе от нелегалност | StandartNews.com

София. Скандалната фирма "Д-р Бранд", която взе туристическата реклама на страната ни, излезе от нелегалност в неделя късно вечерта, но само в интернет. Бутиковата рекламна агенция пусна изненадващо сайта си, а в 22,58 ч публикува становище по продължаващия скандал заради първото място в конкурса на икономическото министерство.

 

"Не можем да приемем нито обвиненията, че сме "фирма фантом", нито опита да се внуши на обществото, че обществените поръчки в страната трябва да се печелят от тесен кръг компании", се казва в съобщението. От "Д-р Бранд" признават, че във фирменото им досие няма финансов отчет за 2012 г. Твърдят, че са го предали в НАП, но отговорността за неговото публикуване било на държавния орган.

 

Според сайта на "Д-р Бранд" са записани три фирмени лозунга, единият от които е повече от двусмислен - "Отчитаме коректно".

 

Факт е обаче, че последната дейност на фирмата е от ноември 2011 г., когато дружеството е изработило рекламна концепция за варненско предприятие за бойлери. Затова не е ясно дали фирмата въобще има оборот от 2 млн. лв. през 2012 г., каквото е едно от условията на конкурса за туристическата кампания.

 

Да намериш офиса на "Д-р Бранд" също е кауза пердута, установи проверка на "Стандарт". На "Вискяр планина 19" никой не си спомня за фирмата, на ул. "Димитър Хаджикоцев" заявиха, че "Докторите" си тръгнали преди година. Портиерът Сашо и досега смята, че апартамент 1 на първия етаж е собственост на някакъв немец д-р Бранд. На стъклената врата на третия издирен адрес на ул. "Бяла" 4 наистина пише името на фирмата с голям полупрозрачен стикер, но четирите момичета в него викат в един глас - "Ние не сме "Д-р Бранд". Накрая, след като говорят на 2 пъти със собственичката си по телефона, изваждат от компютъра мобилния телефон на съдружничката Галина Георгиева. Тя отказа да говори. Така засега никой не знае физически къде е прословутият "Д-р Бранд", заради когото мнозина подозират, че рекламата на туризма ще я боли силно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай